Exertis förvärvar Corepixel och utvidgar med det nya affärsområdet Security

2021-11-10
Corepixel, en av Sveriges ledande distributörer inom säkerhets- och kameraövervakningssystem blir nu en del av Exertis. Förvärvet är en del i den nordiska satsning som Exertis gör inom området och Corepixel med personal kommer nu bli stommen i det nystartade affärsområdet Security.
exertis corepixel

Säkerhet och övervakning är stort inom Exertis i Europa och i Norden har man under en längre period letat efter en naturlig partner för ett ökat fokus inom området. Valet föll på Göteborgsbaserade Corepixel som på samma sätt som Exertis arbetar med att förenkla kundernas vardag till att bli en gemensam framgång. Deras lyckade koncept har varit att ge kunder tillgång till experter och lokal kompetens hos välutbildade yrkesmän. De samarbetar med ett nätverk av teknikpartners och kan därmed leverera en färdig lösning som motsvarar kundens behov med integrerad mjukvara och system för att uppnå varje organisations individuella mål inom kameraövervakning.

”Vi är väldigt nöjda över att den här affären nu är klar. Corepixels produktutbud och kunskap är precis vad vi letat efter för vår fortsatta nordiska expansion, och sättet de arbetar på med hög kompetens och kunden i fokus ligger i linje med hur vi gör affärer idag så vi vet att synergierna kommer bli många. Vi ser verkligen fram emot att få komma igång och arbeta med de nya möjligheter detta ger oss.” säger Christer Svärd, vd på Exertis i Norden

Det starka varumärket Corepixel kommer att leva kvar och blir nu Exertis Corepixel. Befintliga kunder kommer att känna igen sig i sortimentet som hamnar under eget område, men samtidigt få tillgång till Exertis stora utbud av IT och AV-produkter. Rösterna inom företaget blir också de samma då all Corepixels kompetenta personal följer med över till Exertis nordiska huvudkontor.

”Vårt beslut att göra den här affären med Exertis handlar om vår önskan att nå en större marknad än idag och viljan att bli ledande i Norden. Exertis som företag gör affärer på samma sätt som oss med mycket value add inom varje område för att ge kunderna mer än bara någon som flyttar lådor. Med Exertis kompetens och logistik i framkant vet vi att detta även ger våra kunder ännu bättre förutsättningar vilket är viktigt för oss.” säger Johan Rosdahl, vd på Corepixel

Övergången förväntas vara klar redan vid årsskiftet och i början på nästa år kommer även Exertis befintliga kunder få tillgång till de nya produkterna i sortimentet.

Om Corepixel

Corepixel är en av nordens ledande distributörer av kameraövervakning. De erbjuder övervakningslösningar för flertalet branscher. Tillsammans med sina tillverkare erbjuder de mobila applikationer för utryckningsfordon, lösningar för tåg, perimeterskydd för flygplatser och logistikcenter, branddetektering, molnlösningar och mycket mer. Verksamheten har sitt lager och huvudkontor i Göteborg.

Om Exertis Nordics
Exertis Nordics är en av Nordens största distributörer av IT-hårdvara, AV-produkter, Entertainment (film, böcker, spel & leksaker) samt en av Nordens största PC-producenter. Verksamheten har sitt lager och huvudkontor i Göteborg med lokalkontor i Stockholm, Helsingborg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors och Tammerfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark. Företaget samarbetar idag med över 250 leverantörer och fler än 4000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer med en omsättning på nära 50 miljarder SEK.

2021-11-10

Exertis förvärvar Corepixel och utvidgar med det nya affärsområdet Security

Corepixel, en av Sveriges ledande distributörer inom säkerhets- och kameraövervakningssystem blir nu en del av Exertis. Förvärvet är en del i den nordiska satsning som Exertis gör inom området och Corepixel med personal kommer nu bli stommen i det nystartade affärsområdet Security.